!-->
!-->
!-->
!-->
!-->

Ergotherapie kind en jeugd

Onze ergotherapeuten hebben veel ervaring met de behandeling van kinderen en jongeren en zijn experts op het gebied van ‘doen’ in de breedste zin van het woord. Wij begeleiden en adviseren bij de dagelijkse bezigheden die onze jeugdige cliënten, hun ouders of school belangrijk vinden. Daarbij gaat het vaak om dingen die eigenlijk heel ‘normaal’ of ‘leuk’ zouden moeten zijn. Wij luisteren naar de wensen en behoeften, observeren en analyseren de dagelijkse activiteiten en zoeken vervolgens samen naar mogelijkheden om het makkelijker te maken.

Komen de onderstaande beschrijvingen u bekend voor? Aarzel niet om de situatie van uw kind eens met een van onze ergotherapeuten te bespreken.
“Hij is zo chaotisch, denkt niet echt na voordat hij ergens aan begint en is vaak zijn spullen kwijt. Ook gevoel voor tijd is nog steeds erg moeilijk.”

 

“Hij kan het wel, maar let vaak niet goed op en dan gaat het mis.”

 

“Hij kan soms heel rustig werken, maar vaak is hij zo druk of snel afgeleid dat het lijkt alsof hij er soms echt geen zin in heeft. Ook in de klas is hij met van alles bezig en let hij niet genoeg op.”

 

“Schrijven is lastig, hij moet het gewoon rustiger doen. Hij is vaak te snel en hij schrijft dan erg slordig.”

 

“Hij wil meestal bepalen wat er gespeeld wordt. Maar als hij alleen moet spelen dan verveelt hij zich snel.”

 

“Ik moet vaak herhalen wat er gedaan moet worden, het lijkt wel alsof hij het niet hoort of begrijpt of het niet wil doen.”

 

“Hij is altijd in beweging, ook tijdens het eten. Volgens de leerkracht kan hij in de klas ook niet stilzitten en dan let hij vaker niet op.”

 

Zipsfotografie20112111631116803

 


Menu