Advisering hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen

Voor wie?
Ouderen en volwassenen die problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, CVA, Parkinson, dementie of ouderdom.

U krijgt advies en begeleiding bij de keuze, het gebruik en de aanvraag van een hulpmiddel, voorziening of woningaanpassing.

Aan de hand van uw beperkingen en mogelijkheden bekijken wij welk hulpmiddel adequaat is en of er een indicatie is voor een hulpmiddel. Van onze ergotherapeut ontvangt u informatie, advies en begeleiding bij het aanvragen van een hulpmiddel of voorziening bij de betreffende instantie.

Ook helpen wij u om het hulpmiddel te gebruiken. Dit kan zijn in het kader van de Regeling hulpmiddelen (trippelstoel, hoog/laag bed, bedpapegaai) of in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO (rolstoel, scootmobiel, douchestoel, woningaanpassing).

 

“Eerder deed ik er wel een kwartier over om mijn sokken aan te trekken, ik kan me vanwege rugklachten niet meer bukken. Met mijn sokkenaantrekker ben ik zo klaar! Dat scheelt een hoop ergernis”

Mevrouw Janssen, 81 jaar


Menu